top of page

Shinbō Dojo | 辛抱します

2015 - heden

In de zomer van 2015 kwam een groep van vrienden en gevechtsportbeoefenaars bijeen om samen te trainen. Niet langer tevreden met de beperkte reikwijdte van hun training tot dusver, zochten ze naar een andere manier van karatetraining gericht op realistische bunkai, de uitvoering in de praktijk en kumite. Toen ze kennismaakten met Kissaki-Kai Karate-Do, namen ze dit met zich mee en stichtten ze Shinbō Shimasu Dojo.

 

De leden willen bewezen toepassingen trainen die hen in staat stellen zich te verdedigen wanneer het er op aankomt. Kissaki-Kai Karate-Do als methodiek focust op inhoud en realiteit, niet op de vorm. Een open maar kritische ingesteldheid, respect voor alle stijlen en krijgskunsten in het algemeen zijn een must.

 

Alle 5 niveaus van het originele karate worden getrained, i.e. Ne-waza (grondwerk, worstelen), Nage-waza (worpen), Atemi-waza (slaan/schoppen naar vitale punten), Shime-waza (wurgtechnieken) Kansetsu-waza (klemtechnieken). Er wordt kata en ippon kumite voor de echte wereld beoefend. Veel aandacht wordt ook besteed aan het gevecht in het algemeen.

Trainingen

Donderdag: 20.00h - 21.30h: gevorderden

Maandelijkse training: 14.00h - 16.00h (alle stijlen en disciplines, vanaf blauw; 18 jaar)

Info over lidgelden vind je  op deze site onder de rubriek Lidmaatschap - Join.

Je eerste trainingen zijn gratis. We zetten geen druk op de ketel. Op termijn is een kimono (gi) aan te raden.

Adres & contact

Sporthal Lembeke

Heihoekse Kerkwegel 11

BE - 9971 Lembeke

boris_deraeve@kissakikai.be

bottom of page