top of page

Kissaki-Kai Karate-Do training 

Maandelijkse Kissaki-Kai trainingen op zaterdag worden bijgewoond door zwarte gordels uit Oost-Vlaanderen, Brabant, West-Vlaanderen, Limburg, Antwerpen en Nederland. Meer en meer vinden ook bruine en blauwe gordels trainen. De minimum vereiste graad is blauw.

De maandelijkse kissaki-kai Karate-Do trainingen staan open voor alle dojo's en alle stijlen. Karate terug naar haar oorsprong, - voorbij de populaire vormen van punten scoren en sportkarate met een hernieuwde focus op gevechtsefficiëntie.

 

Kissaki-kai Karate-Do vertegenwoordigt de terugkeer naar een op realiteit gebaseerd system van zelfverdediging en persoonlijke ontwikkeling, dewelke dateert van voor de moderne competitiegerichte stijlen van krijgskunde.

Kissaki Kai Karate-Do vindt haar oorsprong in zeer efficiënte gevechtssystemen die werden beoefend in een tijd waarin de vaardigheid om je leven te verdedigen indien nodig prioritair was.

Kissaki-Kai Karate-Do onderwijst de 5 fundamenten van een volledig gevechtssysteem:

  • Werptechnieken

  • Slaan en schoppen naar vitale punten

  • Grondwerk en worstelen

  • Wurgtechnieken

  • Klem- en breektechnieken

Al deze technieken worden gecombineerd in een verwoestend zelfverdedigingssysteem dewelke het vitale belang erkent van gedefinieerde ‘Gevechtsregels’ ter verdediging tegen elke aanval en de analyse van technieken vervat in de oorspronkelijke karate "kata’s" (vormen).

bottom of page